Met Kim de natuur in

Connectie & verbinding met de natuur in jouw tuin.

Hallo gastouder,

Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Samen met gastouderbureau Gemoederlijk mag ik jullie de komende maanden verschillende thema’s met activiteiten aanbieden. Het doel van de thema’s is dat de kinderen een connectie gaan voelen met de natuur onder hun voeten. Je hoeft er dus niet voor naar het bos of naar andere plekken, het kan gewoon thuis in je tuin. Perfect voor op een dag dat je wat minder inspiratie hebt. De activiteiten zijn zo gemaakt dat jij als gastouder zoveel mogelijk mee kan genieten zonder dat je er drukker van wordt. Want het laatste wat we willen is jullie nog meer werk op de hals halen 😉 Je hebt er geen bijzondere dingen voor nodig, we gebruiken zoveel mogelijk ‘huis, tuin en keuken’ spullen. 

Hoe het werkt:

Iedere maand is er 1 thema. Bij ieder thema hoort een filmpje van 10 minuten. De kinderen kunnen dit filmpje zelfstandig kijken, zodat jij even je handen vrij hebt. In het filmpje is geprobeerd om zowel de kleintjes als de grotere kinderen aan te spreken. De meeste activiteiten kunnen bij het gewone dagschema worden uitgevoerd: tijdens het eten of het spelen in de tuin. Op deze pagina staan de verschillende activiteiten uitgelegd + wat je ervoor nodig hebt. Bij de grotere activiteiten is er een apart filmpje, zodat de kinderen zoveel als mogelijk zelf aan de slag kunnen. 

Het thema van deze maand is....

Verliefdheid bij dieren! Het wordt steeds mooier weer en de lente komt er al bijna aan. In de lente worden er veel nieuwe dieren geboren en beginnen er veel nieuwe planten te groeien. Maar hoe komen die nieuwe planten en dieren er eigenlijk? Mensen worden vaak eerst verliefd, gaan dan een samen een huis zoeken en proberen dan een baby te maken. Maar zou dat bij planten en dieren ook zo gaan?

Het filmpje bekijken

Hieronder kun je het filmpje bekijken. Het duurt 12 minuten. Tijdens het filmpje hebben de kinderen niks nodig. Je kunt gewoon op play klikken, dan begint en stopt het filmpje vanzelf. Zet wel even je geluid aan.

De Activiteiten

  1. Mannetjes en vrouwtjes eend tekenen: een mannetjes en een vrouwtjes eend zien er heel anders uit. Kun jij de verschillen tekenen? 
  2. Welke vogels zien jullie in de tuin van de gastouder: bekijk het op de zoekkaart!
  3. Tel de vogelhuisjes in de buurt: kunnen jullie vogelhuisjes vinden in de tuin van de gastouder? Of ergens anders in de buurt tijdens het wandelen? 
  4. Is het een mannetjes of een vrouwtjes dier?  Maak samen een wandeling buiten, door de straat of in het bos. Kijk onderweg welke dieren jullie tegen komen. Misschien zie je wel honden, katten, vogels, schapen, paarden of nog veel meer andere dieren. Kun je aan de buitenkant zien of het een mannetje of een vrouwtje is?
  5. Vogelnestje knutselen: zie filmpje hieronder
    * Benodigdheden: klei, neppe of echte veren, verf, takjes/mos.
    Hebben jullie het vogelnestje klaar? Stuur dan een foto naar: metkimdenatuurin@hotmail.com en wie weet winnen jullie een vogelhuisje! Dan komen er in de lente misschien wel baby vogels in de tuin van de gastouder…

Als jullie vragen hebben dan vind ik het heel leuk om die te beantwoorden via: metkimdenatuurin@hotmail.com

Heel veel plezier en graag tot volgende maand!

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!