Met Kim de natuur in

Connectie & verbinding met de natuur in jouw tuin.

Hallo gastouder,

Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Samen met gastouderbureau Gemoederlijk mag ik jullie de komende maanden verschillende thema’s met activiteiten aanbieden. Het doel van de thema’s is dat de kinderen een connectie gaan voelen met de natuur onder hun voeten. Je hoeft er dus niet voor naar het bos of naar andere plekken, het kan gewoon thuis in je tuin. Perfect voor op een dag dat je wat minder inspiratie hebt. De activiteiten zijn zo gemaakt dat jij als gastouder zoveel mogelijk mee kan genieten zonder dat je er drukker van wordt. Want het laatste wat we willen is jullie nog meer werk op de hals halen 😉 Je hebt er geen bijzondere dingen voor nodig, we gebruiken zoveel mogelijk ‘huis, tuin en keuken’ spullen. 

Hoe het werkt:

Iedere maand is er 1 thema. Bij ieder thema hoort een filmpje van 10 minuten. De kinderen kunnen dit filmpje zelfstandig kijken, zodat jij even je handen vrij hebt. In het filmpje is geprobeerd om zowel de kleintjes als de grotere kinderen aan te spreken. De meeste activiteiten kunnen bij het gewone dagschema worden uitgevoerd: tijdens het eten of het spelen in de tuin. Op deze pagina staan de verschillende activiteiten uitgelegd + wat je ervoor nodig hebt. Bij de grotere activiteiten is er een apart filmpje, zodat de kinderen zoveel als mogelijk zelf aan de slag kunnen. 

Het thema van deze maand is....

Iedereen heeft een papa en mama. Wij mensen, maar ook dieren en zelfs planten! Maar hoe worden baby´s bij mensen, dieren en planten eigenlijk gemaakt? En hoe worden ze geboren? En wie zorgt er voor ze als ze eenmaal geboren zijn? Daarover deze maand meer bij met Kim de natuur in. 

Het filmpje bekijken

Hieronder kun je het filmpje bekijken. Het duurt 11 minuten. Tijdens het filmpje hebben de kinderen niks nodig. Je kunt gewoon op play klikken, dan begint en stopt het filmpje vanzelf. Zet wel even je geluid aan.

De Activiteiten

  1. Zoek jonge dieren in de buurt: zijn er bij jullie in de buurt ergens jonge dieren te vinden? Bij de kinderboerderij misschien? Of misschien zijn er wel jonge vogeltjes bij de gastouder in de tuin? Ga eens opzoek en kijk wat de jongen al zelf kunnen en waar ze nog hulp bij nodig hebben van de ouders.
  2. Memory: welke baby hoort bij welke mama? Print de memory uit, knip hem daarna uit en ga het spel spelen!
  3. Zoek de bijen: bijen zijn de hulpjes van bloemen, bomen en planten. Zoek een bij in de tuin en volg eens waar hij heen gaat.

Als jullie vragen hebben dan vind ik het heel leuk om die te beantwoorden via: metkimdenatuurin@hotmail.com

Heel veel plezier en graag tot volgende maand!

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!