Met Kim de natuur in

Connectie & verbinding met de natuur in jouw tuin.

Hallo gastouder,

Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Samen met gastouderbureau Gemoederlijk mag ik jullie de komende maanden verschillende thema’s met activiteiten aanbieden. Het doel van de thema’s is dat de kinderen een connectie gaan voelen met de natuur onder hun voeten. Je hoeft er dus niet voor naar het bos of naar andere plekken, het kan gewoon thuis in je tuin. Perfect voor op een dag dat je wat minder inspiratie hebt. De activiteiten zijn zo gemaakt dat jij als gastouder zoveel mogelijk mee kan genieten zonder dat je er drukker van wordt. Want het laatste wat we willen is jullie nog meer werk op de hals halen 😉 Je hebt er geen bijzondere dingen voor nodig, we gebruiken zoveel mogelijk ‘huis, tuin en keuken’ spullen. 

Hoe het werkt:

Iedere maand is er 1 thema. Bij ieder thema hoort een filmpje van 10 minuten. De kinderen kunnen dit filmpje zelfstandig kijken, zodat jij even je handen vrij hebt. In het filmpje is geprobeerd om zowel de kleintjes als de grotere kinderen aan te spreken. De meeste activiteiten kunnen bij het gewone dagschema worden uitgevoerd: tijdens het eten of het spelen in de tuin. Op deze pagina staan de verschillende activiteiten uitgelegd + wat je ervoor nodig hebt. Bij de grotere activiteiten is er een apart filmpje, zodat de kinderen zoveel als mogelijk zelf aan de slag kunnen. 

Het thema van deze maand is....

Lieveheersbeestjes! Heb jij ze al gezien in huis of in de tuin? Ze zijn heel nuttig voor de natuur. Als er geen lieveheersbeestjes in de tuin wonen, dan krijgen bladluizen de kans om de bladeren van de planten in de tuin op te eten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.. In dit thema veel meer over dit schattige kevertje. 

Het filmpje bekijken

Hieronder kun je het filmpje bekijken. Het duurt 10 minuten. Tijdens het filmpje hebben de kinderen niks nodig. Je kunt gewoon op play klikken, dan begint en stopt het filmpje vanzelf. Zet wel even je geluid aan.

De Activiteiten

  1. Lieveheersbeestjes zoeken: ga opzoek naar lieveheersbeestjes. Probeer met de zoekkaart te kijken welke soort het is. 
  2. Rol je op in een deken: zodat het lijkt alsof je in een cocon zit. Houdt wel je hoofd buiten de deken. Probeer daarna zelf weer uit de deken te ontsnappen.  
  3. Kun jij een lieveheersbeestje natekenen? Zoek een lieveheersbeestje, stop hem in een potje en probeer hem na te tekenen. Kijk goed naar de pootjes, hoeveel stippen ze hebben, en kijk ook goed of je de vleugels kan zien (en tekenen)

Als jullie vragen hebben dan vind ik het heel leuk om die te beantwoorden via: metkimdenatuurin@hotmail.com

Heel veel plezier en graag tot volgende maand!

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!