Met Kim de natuur in

Connectie & verbinding met de natuur in jouw tuin.

Hallo gastouder,

Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Samen met gastouderbureau Gemoederlijk mag ik jullie de komende maanden verschillende thema’s met activiteiten aanbieden. Het doel van de thema’s is dat de kinderen een connectie gaan voelen met de natuur onder hun voeten. Je hoeft er dus niet voor naar het bos of naar andere plekken, het kan gewoon in huis of in de tuin. Perfect voor op een dag dat je wat minder inspiratie hebt. De activiteiten zijn zo gemaakt dat jij als gastouder zoveel mogelijk mee kan genieten zonder dat je er drukker van wordt. Want het laatste wat we willen is jullie nog meer werk op de hals halen 😉 Je hebt er geen bijzondere dingen voor nodig, we gebruiken zoveel mogelijk ‘huis, tuin en keuken’ spullen. 

Hoe het werkt:

Bij ieder seizoen horen verschillende thema’s. Het introductie filmpje over het seizoen duurt 15 minuten en de onderliggende thema’s duren 10 minuten. De kinderen kunnen dit filmpje zelfstandig kijken, zodat jij even je handen vrij hebt. In het filmpje is geprobeerd om zowel de kleintjes als de grotere kinderen aan te spreken. De meeste activiteiten kunnen bij het gewone dagschema worden uitgevoerd: tijdens het eten of het spelen in de tuin. Op deze pagina staan de verschillende activiteiten uitgelegd + wat je ervoor nodig hebt. Bij de grotere activiteiten is er een apart filmpje, zodat de kinderen zoveel als mogelijk zelf aan de slag kunnen. 

Dit is het seizoen: de herfst!

De blaadjes vallen van de bomen.. het is weer herfst! Stampen in de plassen, opzoek naar eikels en kastanjes. In de herfst is zoveel te beleven! We gaan luisteren wat de herfst ons te vertellen heeft, en we gaan de herfst ook ruiken, voelen en proeven. Ook gaan we de herfst een beetje naar binnen halen.

Het filmpje bekijken

Hieronder kun je het filmpje bekijken. Het duurt 17 minuten. Tijdens het filmpje hebben de kinderen niks nodig. Je kunt gewoon op play klikken, dan begint en stopt het filmpje vanzelf. Zet wel even je geluid aan.

De Activiteiten

 1. Voel, proef, hoor en ruik de natuur: zie document hiernaast >
 2. Spinnenweb maken: zie vanaf 12.40 minuten.
  Benodigdheden: doos, touw/wol, schroevendraaier.
 3. Spin knutselen: zie vanaf 14.00 minuten.
  Benodigdheden: zwart papier, wit papier, grijs papier, saté prikker, lijm. 
 4. Herfst schatten met de zaklamp: zie vanaf 15.00 minuten.
  Benodigdheden: uitgeprint bestand, lijm, schaar, zaklamp.
 5. Egel van handjes: zie vanaf 16.00 minuten.
  Benodigdheden: verf, schaar, groot stuk karton. 

Als jullie vragen hebben dan vind ik het heel leuk om die te beantwoorden via: metkimdenatuurin@hotmail.com

Voel, kijk, hoor, ruik & verwonder!

Heel veel plezier en graag tot het volgende thema.

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!