Zodat je precies weet hoe je de producten het beste kan toedienen
Op deze pagina vind je de uitgebreide gebruiksaanwijzing voor onze producten. Zo weet je precies hoe je jouw kippen het beste kan helpen. Door op het product te klikken word je doorverwezen naar de uitgebreide gebruiksaanwijzing. Onderaan deze pagina vind je een filmpje waarin je kan zien hoe je de producten direct in de snavel van de kip kan toedienen. Lees ook zeker het kopje ´vaak gestelde vragen´ eens door.
Ja je mag de producten met elkaar mengen, maar er is wel een kleine nuance, afhankelijk van de situatie van jou kip. Ik leg het je graag uit in dit artikel.
Je begint altijd met het product voor het probleem dat je wil behandelen. Hebben je kippen bijvoorbeeld zowel mijten of luizen én wormen? Dan kun je de producten met elkaar mengen. Hierbij gebruik je 5 ml van beide producten, op 1 liter water.
Dan kun je het product ook direct in de snavel doen of door brinta of havermout mengen. Kies iets wat het product goed opneemt. Als je het door het voer doet dan verdubbel je altijd de dosering. Mijn advies is om het daarnaast ook altijd in de drinkbak te doen. Alles wat ze extra binnen krijgen is mooi mee genomen. Om te zorgen dat ze hier extra van drinken kun je 1 eetlepel honing aan 1 liter drinkwater toevoegen. Honing vinden ze heel lekker, waardoor ze er meer van zullen drinken.
Vaak wel. Overleg dit wel altijd eerst met de dierenarts die de antibiotica heeft voorgeschreven. Als je twijfelt of als de dierenarts het niet weet, dan kun je het beter niet door elkaar heen mengen. Je kan wel altijd 1 van de 2 direct in de snavel doen, en de andere door het drinkwater.
Nee hoor, zeker niet! Het is altijd belangrijk om te kijken naar het risico van een bepaalde ziekte, om te bepalen of het een goed idee is om het preventief te geven. Stel je voor dat je de afgelopen jaren last hebt gehad van wormen en mijten & luizen, dan adviseer ik zeker om deze 2 preventief te geven. Dat komt doordat de wormen en de mijten & luizen nog actief zijn in de omgeving. De meeste ziektes bij kippen blijven zeker 2 jaar door de omgeving ‘zwerven’. Als je nog nooit last hebt gehad van bijvoorbeeld coccidiose of een infectie bij je kippen, dan hoef je dit niet preventief te geven. Omdat de kans op besmetting gewoon weg niet groot is (tenzij je kuikens wil, dan is coccidiose wel echt een goed idee om aan de kuikens te geven) Stuur mij gerust een berichtje om te vragen welke producten ik in jouw situatie preventief zou adviseren.
Ja, alles werkt ook voor eenden! Je kunt dezelfde dosering aanhouden. Omdat eenden vaak een vijver hebben werkt het voor eenden meestal beter om het product direct in de snavel te doen.
Het is belangrijk om iedere dag een nieuw mengsel te maken. Als je kippen niet meer dan 500 ml per dag drinken, dan kun je ook 500 ml water mengen met 2,5 ml van het betreffende product. Je halveert dan de hoeveelheid water en de hoeveelheid van het product.