Gebruiksaanwijzing Snot & slijm

Om luchtweginfecties bij kippen te voorkomen & behandelen

> Is je kip benauwd en erg ziek?

Zieke kip

Stap 1: Geef Snot & slijm direct in de snavel van alle kippen die benauwd/ erg ziek zijn. Het is een goed idee om dit bij alle kippen te doen, maar als dit niet lukt dan kun je Snot & slijm voor de andere kippen door het drinkwater mengen. Het is belangrijk om alle kippen te behandelen, luchtweginfecties zijn erg besmettelijk!

Stap 2: Doe 1 keer per dag 5 ml Snot & slijm per kip in het bijgeleverde spuitje. Als jij je kippen minder makkelijk kan vangen, is het handig om te wachten tot ze gaan slapen. Dan gaat het vangen een stuk makkelijker omdat kippen niks zien in het donker.

Stap 3: Herhaal dit maximaal 3 dagen. Is het nog niet beter? Stuur mij dan even een berichtje, dan kijk ik met je mee.

> Zie je beginnende symptomen?

Symptomen bij kippen

Doe dan zo snel als mogelijk Snot & slijm in het drinkwater. Meng hiervoor 4 dagen achterelkaar 5 ml Snot & slijm (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 4 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

Het is belangrijk dat kippen iedere dag schoon drinkwater krijgen om de kans op ziekteoverdracht via het drinkwater te beperken, luchtweginfecties worden namelijk ook verspreid via het drinkwater.

> Wil je een luchtweginfectie voorkomen?

Luchtweginfectie bij kippen voorkomen

Meng dan 1 keer per maand, 4 dagen achterelkaar 5 ml Snot & slijm (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 4 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

Het is belangrijk dat kippen iedere dag schoon drinkwater krijgen om de kans op ziekteoverdracht via het drinkwater te beperken, luchtweginfecties worden namelijk ook verspreid via het drinkwater.

> Is er een weersverandering?

Symptomen bij kippen

Bij weersveranderingen is de kans op een luchtweginfectie groter. Om de luchtwegen op dat moment te ondersteunen en om te voorkomen dat je kippen een luchtweginfectie krijgen, kun je Snot & slijm in het drinkwater doen. Meng hiervoor 5 ml Snot & slijm (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 4 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!