Gebruiksaanwijzing Pijnstilling

Om pijn bij kippen te verzachten.

> Is je kip ziek?

Zieke kip

Stap 1: Zet de kip in een aparte ruimte, op een plek waar het ongeveer 15 graden is. Zo kun je ook goed in de gaten houden of hij of zij weer eet en drinkt. Op die manier kun je de pijnstilling de eerste dagen ook gemakkelijker toedienen.

> Vergeet niet te achterhalen waar de pijn vandaan komt! Dit kan met onze Gezondheidscheck.

Stap 2: Geef Pijnstilling de eerste dagen rechtstreeks in de snavel. Dit kun je doen met de bijgeleverde doseerspuit. Geef je kip 3 keer per dag 5 ml Pijnstilling, tot ze zelf weer gaat eten en drinken.

Stap 3: Herhaal dit maximaal 3 dagen. Is het nog niet beter? Stuur mij dan even een berichtje, dan kijk ik met je mee.

Stap 4: Als de kip weer gaat drinken kun je Pijnstilling in het drinkwater doen. Meng hiervoor 3 ml Pijnstilling met 200 ml water. Geef dit mengsel als enige drinkwater. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

Stap 5: Voordat jou opvalt dat je kip pijn heeft, heeft de kip waarschijnlijk al een paar dagen slecht gegeten. Hierdoor zijn de darmen verzwakt en is de natuurlijke immuniteit afgenomen. Om de darmgezondheid weer op te bouwen adviseren wij om na de Pijnstilling een week lang Coccidioses te geven.

> Heeft je kip continu pijnstilling nodig vanwege bijvoorbeeld blijvende pootproblemen?

Symptomen bij kippen

Dan kun je Pijnstilling 2 keer per week in het drinkwater doen. Meng hiervoor 5 ml Pijnstilling door 1 liter drinkwater. Het is niet erg dat je andere kippen dit ook drinken. Je kunt er ook voor kiezen om het direct in de snavel te doen bij de kip die het nodig heeft. Gebruik hiervoor ook 5 ml Pijnstilling en dien dit toe met de bijgeleverde doseerspuit.

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!