Gebruiksaanwijzing Ontwormer

Om wormen bij kippen te voorkomen & bestrijden

> Zie je wormen in de mest?

Wormen in de poep van mijn kip

Dan heeft het de voorkeur dat je Ontwormer rechtstreeks in de snavel doet. Op die manier weet je zeker dat alle wormen binnen 2 dagen dood zijn. Het kan ook door het drinkwater, het werkt allebei. Kies of je het rechtstreeks in de snavel wil doen of dat je het liever door het water doet.

> Rechtstreeks in de snavel: Dit doe je met de bijgeleverde doseerspuit. Geef je kip 1x 5 ml Ontwormer in de snavel.

> Door het drinkwater: Meng 5 ml Ontwormer (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 7 dagen achter elkaar aan alle aanwezige kippen te drinken.

Let op: het is heel belangrijk om Ontwormer na 2 weken nog eens te herhalen! De wormen eitjes zijn namelijk niet te doden, met geen enkel middel, omdat deze helemaal verstopt zitten in de darmen. Binnen 2 weken komen deze eitjes uit en die wil je ook meteen dood maken. Daarom is het zo belangrijk om het te herhalen. Herhalen doe je na 2 weken rechtstreeks in de snavel (1 keer) of door het drinkwater (7 dagen achterelkaar)

Bied het daarna 1 keer per maand preventief aan zoals hieronder staat, omdat de wormen eitjes nog jaren in de grond blijven zitten.

> Vermoed je een wormen besmetting?

Symptomen bij kippen

Doe dan zo snel als mogelijk Ontwormer in het drinkwater. Meng hiervoor 7 dagen achterelkaar 5 ml Ontwormer (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 7 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

Het is heel belangrijk om Ontwormer na 2 weken nog eens te herhalen! De wormen eitjes zijn namelijk niet te doden, met geen enkel middel, omdat deze helemaal verstopt zitten in de darmen. Binnen 2 weken komen deze eitjes uit en die wil je ook meteen dood maken. Daarom is het zo belangrijk om het te herhalen. Herhalen doe je na 2 weken rechtstreeks in de snavel (1 keer) of door het drinkwater (7 dagen achterelkaar)

> Wil je een wormen besmetting voorkomen?

Luchtweginfectie bij kippen voorkomen

Doe dan Ontwormer preventief in het drinkwater: Meng hiervoor 5 ml Ontwormer (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 7 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Doe dit 1 keer per maand om een wormenbesmetting te voorkomen.

Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken! Let goed op dat de kippen niet nog op een andere plek water zonder Ontwormer kunnen drinken.

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!