Gebruiksaanwijzing Multivitamin

Om vitamine gebrek bij kippen te voorkomen & te behandelen

Goed om te weten: je mag Multivitamin mengen met andere producten van De Kippenclub!

> Is je kip ziek geweest?

Zieke kip

Als je kippen ziek zijn geweest, is het een goed idee om 14 dagen lang Multivitamin door het water te doen. Hierdoor zullen ze sneller herstellen. Meng hiervoor 5 ml Multivitamin (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

> Wil je ziekte voorkomen?

Luchtweginfectie bij kippen voorkomen

Geef oudere kuikens en volwassen kippen Multivitamin in het drinkwater als steuntje in de rug, het hele jaar door. Meng hiervoor 1 keer per maand, 5 dagen achterelkaar 5 ml Multivitamin (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

> Heb je kuikens?

Multivitamine voor kuikens

Om kuikens een extra goede start te geven is het een heel goed idee om al in de eerste 3 weken Multivitamin door het water te mengen. Hierdoor wordt de weerstand en de darmflora al vanaf de eerste weken in het leven van een kuiken verhoogd. 

> Geef kuikens in de eerste 3 weken na de geboorte, 5 dagen per week Multivitamin in het drinkwater. Meng hiervoor 5 ml Multivitamin (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!