Gebruiksaanwijzing Mijt & luis

Om mijten en luizen bij kippen te voorkomen & bestrijden

> Wil je een mijten en luizen plaag voorkomen?

Luchtweginfectie bij kippen voorkomen

Om mijten en luizen bij je kippen te voorkomen is het een goed idee om Mijt & luis het hele jaar door te gebruiken (tenzij het minder dan 3 graden is buiten) Deze kriebelbeestjes behoren tot het natuurlijke ecosysteem in iedere tuin. Ze komen in je tuin door mee te reizen met wilde vogels of andere dieren. Het is dus onmogelijk om deze kriebelbeestjes allemaal uit de buurt van je kippen te houden. Door 1 keer per maand Mijt & luis te geven probeer je te voorkomen dat het een plaag wordt.

> Meng de 1e keer 14 dagen achter elkaar Mijt & luis door het drinkwater. Gebruik het daarna 3 dagen achter elkaar per maand. Meng hiervoor 5 ml Mijt & luis (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Zorg dat alle aanwezige kippen van het mengsel drinken en dat het het de enige plek is waar ze water kunnen drinken.

Het is afhankelijk van de soort mijten of luizen welke behandeling het beste is.

> Behandelen voor alle soorten mijten & luizen:

Symptomen bij kippen

Als je twijfelt welke soort mijt of luis je kip heeft of als je het zekere voor het onzekere wil nemen, dan gebruik je het beste deze behandelmanier:

Stap 1:
> Door het drinkwater: Doe voor 14 dagen achter elkaar Mijt & luis door het drinkwater. Meng hiervoor 5 ml Mijt & luis met 1 liter water, geef dit als enige drinkwater aan de kippen. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken!
Of:
> Direct in de snavel: Doe 2x per week 5 ml Mijt & luis direct in de snavel bij al je kippen. Doe dit voor 2 weken achter elkaar.

Stap 2: 
Verdeel daarnaast 2 keer per week 5 ml (kriel kippen) tot 10 ml (grotere kippen) op de huid in de nek en onder de vleugels. Dit kun je doen met de bijgeleverde doseerspuit. Herhaal dit voor 3 weken achterelkaar.

Stap 3:
Herhaal Mijt & luis vervolgens maandelijks om te voorkomen dat ze terug komen. Doe hiervoor 3 achtereen volgende dagen per maand Mijt & luis in het drinkwater of doe het 1 keer per maand rechtstreeks in de snavel.

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!