Infectie weg geven stap voor stap bij kippen

In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je Infectie weg kan geven. Kies wat voor jouw kippen van toepassing is.

Meng dan 5 ml Infectie weg met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 14 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Let er goed op dat de kippen niet nog op andere plekken kunnen drinken. Maak iedere dag een nieuw mengsel aan. Maak de volledige 14 dagen af, ook als ze al naar een paar dagen beter zijn! Infecties zijn erg hardnekkig en we willen niet dat het na een paar dagen alweer terug komt. 
Drinkt je kip niet meer, wil je een extra boost geven of kunnen je kippen drinken op plekken waar je het water niet kan weghalen? Doe Infectie weg dan, naast dat je het in het drinkwater doet, ook direct in de snavel. Hier lees je daar meer over.
Let op: gebruik Infectie weg vervolgens 2 dagen per week. De Infectie is namelijk nog actief in de omgeving van je kippen. Door Infectie weg nog een tijdje wekelijks aan te bieden zorg je dat de weerstand van de kip weer zo sterk wordt dat de Infectie niet meer kan toeslaan. Hieronder meer daarover bij ‘wil je een Infectie voorkomen?’. 
Doe Infectie weg dan preventief in het drinkwater. Meng hiervoor 5 ml Infectie weg met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 2 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Blijf dit wekelijks herhalen. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken! 
Kunnen je kippen drinken op plekken waar je het water niet kan weghalen? Doe Infectie weg dan, naast dat je het in het drinkwater doet, ook direct in de snavel. Hier lees je daar meer over.

Misschien vind je dit ook interessant:

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!