Gebruiksaanwijzing Coccidioses

Om coccidiose bij kippen te voorkomen & behandelen

> Heeft je kip belletjes of bloed in de mest?

Coccidiose behandelen bij kippen

Stap 1: Geef Coccidioses dan direct in de snavel van alle kippen. Het is belangrijk om alle kippen te behandelen, coccidiose is erg besmettelijk! Doe dit 2 keer per week, 1 week lang. Als het niet lukt om het direct in de snavel te doen kun je het ook 5 dagen lang door het drinkwater mengen. Meng hiervoor 5 ml Coccidioses met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater en maak iedere dag een nieuw mengsel.

Stap 2: Blijf Coccidioses 1 keer per maand voor 5 dagen achterelkaar in het drinkwater doen. De coccidiose eitjes kunnen jarenlang in de omgeving actief blijven, dus preventief blijven behandelen is erg belangrijk.

> Heb je kuikens?

Coccidiose bij kuikens behandelen

Coccidiose is de meest voorkomende doodsoorzaak bij kuikens. Het is heel verstandig om coccidiose daarom al preventief in het drinkwater te doen.

Geef kuikens de eerste 14 dagen na de geboorte Coccidioses in het drinkwater. Herhaal dit vervolgens minimaal 5 dagen per maand. Meng hiervoor 5 ml Coccidioses (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken! Coccidiose wordt namelijk ook verspreid via het drinkwater, het is dus belangrijk om dit schoon te houden.

> Wil je een coccidiose voorkomen?

Luchtweginfectie bij kippen voorkomen

Geef oudere kuikens en volwassen kippen Coccidioses 5 dagen achterelkaar Coccidioses door het drinkwater. Meng 5 ml Coccidioses (= 1 eetlepel) met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 5 dagen achterelkaar per maand, aan alle kippen. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken! Coccidiose wordt namelijk ook verspreid via het drinkwater, het is dus belangrijk om dit schoon te houden.

> De kans dat kippen besmet raken met coccidiose is tijdens natte periodes een stuk groter. Tijdens die periodes is de grond vochtiger, en coccidiose houdt van een vochtige omgeving. Wees dan extra alert en doe Coccidioses door het drinkwater.

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!