Coccidiose bij kippen behandelen

In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je Coccidioses kan geven. Kies wat voor jouw kippen van toepassing is.

Meng dan 5 ml Coccidioses met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 5 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Let er goed op dat de kippen niet nog op andere plekken kunnen drinken.
Drinkt je kip niet meer, wil je een extra boost geven of kunnen je kippen drinken op plekken waar je het water niet kan weghalen? Doe Coccidioses dan, naast dat je het in het drinkwater doet, ook direct in de snavel. Hier lees je daar meer over.
Let op: blijf Coccidioses 1 keer per maand voor 5 dagen achterelkaar in het drinkwater doen. De coccidiose eitjes kunnen jarenlang in de omgeving actief blijven, dus de komende maanden preventief blijven behandelen is erg belangrijk.
Doe Coccidioses dan preventief in het drinkwater. Meng hiervoor 5 ml Ontwormer met 1 liter water. Geef dit mengsel als enige drinkwater, 5 dagen achterelkaar aan alle aanwezige kippen te drinken. Doe dit 1 keer per maand om coccidiose te voorkomen. Let op: iedere dag een nieuw mengsel maken! Let goed op dat de kippen niet nog op een andere plek water zonder Coccidioses kunnen drinken.
Kunnen je kippen drinken op plekken waar je het water niet kan weghalen? Doe Coccidioses dan, naast dat je het in het drinkwater doet, ook direct in de snavel. Hier lees je daar meer over. 
Gebruik dan dezelfde dosering als bij volwassen kippen: 5 ml Coccidioses op 1 liter water. Coccidioses werkt op de waterhuishouding dus alle kippen en kuikens krijgen precies de hoeveelheid binnen die ze nodig hebben. Coccidiose is de meest voorkomende doodsoorzaak bij kuikens, dus ik zou je willen aanraden om Coccidioses sowieso de eerste 3 maanden preventief te geven, 5 dagen achterelkaar per maand. Het is al direct na de geboorte veilig te gebruiken voor kuikens.

Misschien vind je dit ook interessant:

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!