Met Kim de natuur in

Connectie & verbinding met de natuur in jouw tuin.

Hallo gastouder,

Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Samen met gastouderbureau Gemoederlijk mag ik jullie de komende maanden verschillende thema’s met activiteiten aanbieden. Het doel van de thema’s is dat de kinderen een connectie gaan voelen met de natuur onder hun voeten. Je hoeft er dus niet voor naar het bos of naar andere plekken, het kan gewoon thuis in je tuin. Perfect voor op een dag dat je wat minder inspiratie hebt. De activiteiten zijn zo gemaakt dat jij als gastouder zoveel mogelijk mee kan genieten zonder dat je er drukker van wordt. Want het laatste wat we willen is jullie nog meer werk op de hals halen 😉 Je hebt er geen bijzondere dingen voor nodig, we gebruiken zoveel mogelijk ‘huis, tuin en keuken’ spullen. 

Hoe het werkt:

Iedere maand is er 1 thema. Bij ieder thema hoort een filmpje van 10 minuten. De kinderen kunnen dit filmpje zelfstandig kijken, zodat jij even je handen vrij hebt. In het filmpje is geprobeerd om zowel de kleintjes als de grotere kinderen aan te spreken. De meeste activiteiten kunnen bij het gewone dagschema worden uitgevoerd: tijdens het eten of het spelen in de tuin. Op deze pagina staan de verschillende activiteiten uitgelegd + wat je ervoor nodig hebt. Bij de grotere activiteiten is er een apart filmpje, zodat de kinderen zoveel als mogelijk zelf aan de slag kunnen. 

Het thema van deze maand is....

Egels! De egels in Nederland hebben het erg moeilijk. Ze kunnen jullie hulp dus goed gebruiken. In dit thema zitten veel verschillende activiteiten, zowel voor een zonnige als een regenachtige herfstdag. Zo kun je er altijd mee aan de slag. 

Het filmpje bekijken

Hieronder kun je het filmpje bekijken. Het duurt 11 minuten. Tijdens het filmpje hebben de kinderen niks nodig. Je kunt gewoon op play klikken, dan begint en stopt het filmpje vanzelf. Zet wel even je geluid aan.

De Activiteiten

  1. Eten als een egel: smakken
  2. Rol je op als een egel: zodat niemand in je buik kan kietelen
  3. Maak eens een geluidje: kan de egel de muisjes en de kikkers vinden?
  4. Checklist: hoe egelvriendelijk is de tuin van de gastouder (leeftijd 6+)
  5. Egel kleien: zie filmpje hieronder
    * Benodigdheden voor 4 egels: 1 kopje zout, 2 kopjes bloem, 1 kopje warm water en stokjes/steentjes die je buiten kan zoeken.

6. Egelhuis & voederplek maken
* Benodigdheden: .... klinkers, 1 plaat, bakje water, bakje met voer.

7. Stekeltje komt logeren: lijkt het jullie leuk als stekeltje bij jullie komt logeren? Stuur dan een foto van jullie egelvoederplek/huis naar: metkimdenatuurin@hotmail.com
en misschien zie je stekeltje binnenkort bij jullie gastouder!

* Vraag ouders wel even toestemming of de foto met ons gedeeld mag worden ivm de privacy. 

Als jullie vragen hebben dan vind ik het heel leuk om die te beantwoorden via: metkimdenatuurin@hotmail.com

Heel veel plezier en graag tot volgende maand!

Extra filmpje, alleen voor de gastouders

Via natuurmonumenten kun je een heel leuk pakketje aanvragen met allerlei informatie over de egel. In het filmpje hieronder laat ik zien wat je krijgt toegestuurd, zodat je kan kijken of dit ook wat voor jou en de kinderen is.

Of anders via deze link: https://www.natuurmonumenten.nl/oerrr/aanvragen/actiepakket

Ja, ik wil het kippen nieuws graag ontvangen!

Je ontvangt wekelijks praktische tips in je mail box om het houden van blije & kippen zo makkelijk mogelijk te maken.

Whatsapp berichtje sturen
1
Kom je er niet uit? Dan kun je mij een whatsapp berichtje sturen, dan kijk of denk ik met je mee!